‘Zeer opvallende hoofdsponsor meldt zich voor ploeg van Wout van Aert’

door: BVDO
Jumbo Visma Giro
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Er zou zich een nieuwe kandidaat aangediend hebben.

Wout van Aert en zijn ploegmaten vernamen de voorbije maanden dat Jumbo alle sportsponsoring wil stopzetten. Normaal loopt hun deal nog tot eind 2024. Er dienden zich al enkele kandidaten aan om het hoofdsponsorschap over te nemen. Volgens WielerFlits mag je daar ook Neom City aan toevoegen. Het gaat om een uitgestrekte regio in Saoedi-Arabië.

Neom City is een aaneenschakeling van steden, resorts en andere gebouwen, langs de kust van de Rode Zee over een lengte van 460 kilometer. Achter Neom City zit een investeringsmaatschappij van de Saoedische regering.

Dat project zou in 2024 de eerste gasten ontvangen op een luxe-eiland. De rest van de gebouwen en dergelijke zouden tussen 2030 en 2040 gerealiseerd moeten worden. Het gaat om een project van honderden miljarden.

Richard Plugge vindt dit een interessante partner, maar zegt nog geen contact te hebben gehad met Neom. “Hun interesse om onze ploeg te sponsoren is nieuw voor mij. Het kan zijn dat een van onze contactpersonen of bureaus die we hebben ingeschakeld om een nieuwe sponsor voor ons zoeken, contact met deze partij heeft. We krijgen van hen om de zoveel tijd een update. We zijn momenteel met meerdere internationale partijen serieus in gesprek, maar er is nog niks concreets”, klinkt het.