Gefrustreerde Arnaud De Lie reageert geprikkeld na blamage in de E3 Saxo Classic

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel reed vrijdag in de E3 Saxo Classic de concurrentie op een hoopje. Ook de Belgische renners hadden geen antwoord op de suprematie van de wereldkampioen.

Jasper Stuyven, Wout van Aert en Tim Wellens mochten met een tweede, derde en vierde plaats alsnog met een tevreden gevoel terugblikken op hun passage in Harelbeke. Dat laatste kan echter niet gezegd worden van Arnaud De Lie, die na afloop zichtbaar ontgoocheld was over zijn prestatie.

De Lie kwam vrijdag niet in het stuk voor en reed uiteindelijk pas als 52e over de finish. Het jonge talent van Lotto Dstny kon zijn frustratie achteraf maar moeilijk verbergen en benadrukte na een vraag van Sporza nog eens dat zijn gebrek aan ervaring er niets mee te maken had.

"Ik zat niet goed gepositioneerd op de Taaienberg. Dan was het gedaan", zo legt de 'Stier van Lescheret' uit. "Mijn benen waren niet goed, het gevoel was niet goed. Of ik ervaring miste? Neen, het was gewoon hectisch. Als je in die zone slecht geplaatst zit, dan is het voorbij."