Belgische crosser windt er geen doekjes om: “Ik ga naar het EK om te winnen”

door: AVL
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Komende zondag wordt in het Franse Pontchâteau het EK veldrijden gereden. De Belgen mikken naar goede gewoonte op de overwinning.

Michael Vanthourenhout verschijnt zondag als titelverdediger aan de start. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft er moeilijke week opzitten met onder meer een vroegtijdige opgave in de Wereldbekermanche van Maasmechelen en een vijfde plaats in de Koppenbergcross.

Desondanks trekt Vanthourenhout met een gezonde dosis vertrouwen richting Frankrijk. De West-Vlaming wil zijn Europese titel maar al te graag verlengen. "Ik voel me klaar voor zondag. Daar start ik gewoon weer om die koers te winnen", vertelt Vanthourenhout aan Wielerflits.

Ondanks het geloof beseft Vanthourenhout dat het zondag allesbehalve een makkelijke opdracht wordt. "Het zal niet simpel worden om op tijd te recupereren, want de Koppenbergcross was echt zwaar", benadrukt hij.

"De reis naar Frankrijk is ook nog best ver, dus we gaan komende week voldoende rust moeten nemen. Zeker omdat het ook zondag een regenachtige bedoeling wordt. Ik verwacht een heel zware cross", besluit de Europese titelverdediger.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24