Belgische renner deelt sneer uit na onverwacht vertrek bij Soudal Quick-Step

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step heeft er een bewogen transferperiode opzitten. De ploeg van Patrick Lefevere haalde maar liefst tien nieuwe renners binnen. 

Naast de inkomende transfers zag Soudal Quick-Step de afgelopen maanden echter ook enkele renners vertrekken. Onder hen ook Tim Declercq, die na maar liefst zeven jaar trouwe dienst de overstap maakte naar Lidl-Trek.

Declercq kijkt uit naar het avontuur bij zijn nieuwe ploeg, al blikt hij ook met gemengde gevoelens terug op zijn vertrek bij Soudal Quick-Step. "Ik heb nooit een duidelijke 'nee' van Patrick Lefevere gekregen, maar hij heeft me ook nooit een voorstel gedaan", zo vertelt hij aan GCN.

Ondanks het afscheid in mineur is Declercq gelukkig met zijn nieuwe werkgever. De Leuvenaar is er zelfs van overtuigd dat Lidl-Trek een intrinsiek betere team heeft dan Soudal Quick-Step. 

"Ik heb nog niet met hen getraind, maar de ploeg voor de klassiekers is sterker dan die bij Soudal Quick-Step", zo vindt Declercq." Het is natuurlijk een moeilijke zaak als je niemand van de Grote Drie in je ploeg hebt, maar Mads Pedersen is een renner die daar kort achter komt en misschien zijn voet er zelfs naast kan zetten."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24