Fans Tour de France krijgen de volle laag van Belgische renner: “Iets meer discipline!”

door: AVL
Tour de France
Afbeelding bron: Photonews

Naast de lang spannende strijd tussen Vingegaard en Pogacar werd de Tour de France dit jaar ook gekenmerkt door verschillende incidenten met supporters en motoren.

Zo werden de renners in de etappe van woensdag op de Col de la Loze even opgehouden door een tv-motor die zich had vastgereden. Vorige week brak er een valpartij uit nadat één van de supporters in botsing kwam met Nathan Van Hooydonck bij het nemen van een selfie.

Het gedrag van de supporters wekt regelmatig frustraties op de renners van het peloton. Ook onze landgenoot Tim Declercq ergert zich bij momenten blauw. "Er worden dikwijls linten gespannen, maar daar trekken supporters zich niets van aan", aldus Declercq bij Sporza.

"De meeste supporters zijn vurig en keurig, maar vaak staan ze al de hele dag op die berg en wordt er iets genuttigd", gaat onze landgenoot verder. "Dat is hun goed recht, want koers is altijd een feest. Maar drank haalt niet bij iedereen het beste naar boven."

"Het is een moeilijke balans, maar ik ben zeker niet voor een steriele sport. Het publiek is mee de charme van onze sport. En het helpt je wel. Maar het is tijd voor iets meer discipline", besluit onze landgenoot.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24