Ploegmaat van Remco Evenepoel vertrekt: “Was de laatste jaren niet meer hetzelfde”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Dinsdag was het eindelijk zover. Tim Declercq liet weten dat hij Soudal-QuickStep verlaat en de komende twee seizoenen voor Lidl-Trek koerst.

Zeven seizoenen maakte Declercq deel uit van de ploeg van Patrick Lefevere. Lidl-Trek is dan ook trots om een sterke kracht binnen te halen.

“Zijn opmerkelijke toewijding en uitzonderlijke vaardigheden maken hem tot een prototypische helper”, klinkt het in een mededeling van de ploeg. “Tim heeft naam gemaakt, niet vanwege zijn eigen resultaten, maar vanwege zijn onbaatzuchtige ingesteldheid en bereidheid om alles te geven aan het collectieve doel.”

Declercq komt naar eigen zeggen binnen bij een groeiende ploeg. “Ze rijden aantrekkelijk en verbeteren elk jaar. Ik ben super enthousiast om me bij hen aan te sluiten. Het lijkt er ook op dat ze steeds meer met een wetenschappelijke aanpak willen gaan werken en open staan voor innovatie.”

Toch is het een vreemd gevoel om Soudal-QuickStep te verlaten. “Sommige mensen van de staf en renners zijn na al die tijd echt vrienden geworden, en ik heb geweldige momenten gehad. Aan de andere kant is het team de laatste jaren ook niet meer hetzelfde en kijk ik enorm uit naar een nieuwe uitdaging.”