Boezemvriend klapt uit de biecht over vreemde "obsessie" én muzieksmaak van Mathieu van der Poel

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is naast een absolute wereldvedette in het wielrennen in de eerste plaats ook een onvervalste liefhebber van de wielersport. 

De liefde voor de sport uit zich bij Van der Poel ook op de trainingen. De wereldkampioen wil naast het opdrijven van zijn waarden vooral ook genieten van de tijd die hij spendeert op de fiets. Voor dat laatste kan hij onder meer rekenen op boezemvriend en vaste trainingspartner Freddy Ovett, die in een interview met Sporza een mooi beeld schetste van hun onderlinge band.

"We zijn allebei geobsedeerd door memes en reels op Instagram", zo legt de Australiër uit. "Elk uur buzzert mijn gsm met een of andere gekke reel van hem. "We houden ook bij elke training halt bij een koffiehuis om een koffietje en een taartje te eten."

Ovett deed in het interview ook een verrassende onthulling over de muzieksmaak van Van der Poel. "Mathieu is een grote Justin Bieber-fan, the old school-liedjes. Ik hou wat minder van die muziek, maar ik respecteer zijn muzieksmaak", zo lacht de 30-jarige offroad-wielrenner.