Bondscoach velt zijn oordeel over koers van Belgen op EK

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Geen goud voor België op het EK op de weg. Christophe Laporte was Wout van Aert net te snel af.

Op het EK op de weg in het Nederlandse Drenthe werd het opnieuw een net niet voor Wout van Aert. Hij moest zich tevreden stellen met het brons, na ploegmaat Christophe Laporte van Jumbo Visma.

“We hadden deze koers graag gewonnen”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout op Sporza. “Zeker na de collectieve prestatie van de hele ploeg. Dat was vandaag de kers op de taart geweest. Er is een kleine ontgoocheling, goud was zeker leuker geweest.”

Toch liep het fout. “Misschien gaven ze Christophe Laporte iets te veel ruimte. Zeker omdat we tijdens de meeting hadden aangegeven dat de tussenstukken heel gevaarlijk waren. Daar moesten we alert zijn en mochten we niet in de verdediging worden gedrukt. Maar het is natuurlijk ook wel Laporte. Na een harde finale daar nog wegrijden en standhouden, dat verdient veel respect.”

Arnaud De Lie perste er nog een stevige aanval uit in de slotkilometer, maar dat was net niet genoeg om Wout van Aert te lanceren. “Arnaud was echt heel indrukwekkend. Ik denk dat hij de enige in de groep was die die inspanning nog kon doen. Op die leeftijd dit werk al doen en zich volledig wegcijferen voor Wout van Aert, chapeau. En als hij die inspanning niet doet, dan komt Laporte binnen met 10 seconden voorsprong en kunnen we hem nooit meer bedreigen.”