Cian Uijtdebroeks wil wat kwijt over mogelijk vertrek bij BORA-hansgrohe

door: AVL
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks was één van dé revelaties van het afgelopen wielerseizoen. Vooral in de Vuelta maakte hij heel wat indruk met een achtste plaats in het algemeen klassement. 

De 20-jarige Uijtdebroeks verdedigt momenteel de kleuren van BORA-hansgrohe, maar geniet dankzij zijn sterke prestaties in 2023 heel wat interesse van andere ploegen. Volgens de Luikenaar zelf zijn er op dit moment echter nog geen concrete plannen om te vertrekken bij BORA.

"Er wordt heel veel gezegd en veel daarvan is niet juist", zo vertelde de renner aan VTM Nieuws op een huldiging in zijn geboortestad Hannuit. "Ik heb er eigenlijk niet veel aan toe te voegen. Er zijn veel geruchten dat ik zou vertrekken, maar daar zijn we op dit moment niet mee bezig. Ik heb dus ook geen nieuws op transfergebied."

Toch wil de jonge Uijtdebroeks een vertrek bij zijn Duitse ploeg ook niet uitsluiten. "De interesse van andere ploegen is altijd leuk", zo geeft hij toe. "Ik zie dat als een compliment. Later zullen we zien wat eventueel een goede beslissing is. Op dit moment kan ik niets zeggen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24