Dylan Van Baarle rijdt volgend jaar bij Jumbo Visma: Wout van Aert geen kopman meer?

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Na vijf seizoenen bij Team Sky en INEOS Grenadiers trekt Dylan Van Baarle volgend seizoen naar Jumbo Visma van Wout van Aert en co.

Van Baarle wordt een extra troef voor Jumbo Visma, al zit je in het team al met enkele kopmannen zoals Wout van Aert en Christophe Laporte in het klassieke voorjaar.

“Ik denk dat zo’n sterk collectief mijn kansen vergroot om een klassieker te winnen. Het is immers belangrijk dat je met meer jongens in de finale zit. Bij Jumbo heb je die garantie, want er zijn zeker vijf renners die diep in de finale mee kunnen”, klinkt het bij Van Baarle in Helden Magazine.

Op zich lijkt Van Baarle een rol in de schaduw van Wout van Aert te krijgen, terwijl hij zelf ook klassiekers op zijn naam wil schrijven. Een moeilijke combinatie dus.

“Ik zie dat niet als een nadeel. Het belangrijkste is dat Wout niet alleen zit. Dat was het afgelopen voorjaar, buiten de E3 Prijs, wel het geval. De collectieve meerderheid hebben, wordt onze sleutel om die grote klassiekers te winnen.”

Over het kopmanschap bestaat geen twijfel. “Wij weten dat Wout de kopman is en hij moet mijn komst ook zien zitten. Ook na Roubaix was hij nog altijd enthousiast over mijn komst. Dat geeft mij het vertrouwen dat we samen sterker zijn en dat we die kracht collectief kunnen uitspelen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24