Eli Iserbyt onthult hoe hij Mathieu van der Poel kan kloppen op het WK veldrijden

door: JDH
eli iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt heeft eindelijk zijn eerste Belgische titel op zak bij de profs. Wat kan hij over drie weken op het WK veldrijden in Tabor? 

Eli Iserbyt pakte dit seizoen al zeven zeges, maar zijn Belgische titel was wel de eerste sinds begin december in Flamanville. Sinds de terugkeer van wereldkampioen Mathieu van der Poel schiet er voor de rest natuurlijk nog weinig over. 

Kan Iserbyt Van der Poel iets in de weg leggen op het WK veldrijden, over drie weken in Tabor? "Het is dubbel. Enerzijds beseffen we als Belgen waar we staan en hoe goed hij is. Anderzijds, als Van der Poel een klein moment van zwakte toont, moeten we klaar zijn", zei Iserbyt bij Sporza. 

Van der Poel kan natuurlijk ook pech hebben, maar dat wenst Iserbyt de Nederlander ook niet toe. "Maar het kan zomaar zijn dat hij een slechte dag heeft." En dan moet je natuurlijk klaar zijn om mee te doen voor de titel. 

Al beseft Iserbyt dat het ook bijzonder moeilijk wordt om iets aan Van der Poel te doen op het WK. "Maar ik ben zelf een realist, soms een pessimistische realist, maar ik besef wel waar ik sta. Als we allebei een goede dag hebben, wordt het redelijk onmogelijk."