Enorme lof voor Thibau Nys: “Dat maakt het verschil in vergelijking met andere talenten”

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Met zijn twee eerste profzeges zette Thibau Nys dit jaar zijn talent nog maar eens in de verf. Het is uitkijken waar de limieten van de zoon van Sven nys liggen.

Het gaat plots heel erg snel. Een rit in de Ronde van Noorwegen was de eerste profkoers die Nys won. In Zwitserland volgde al snel de GP Aargau. Nys is sterk bezig en groeit bijzonder snel.

Nu komt hij aan de start van de Baloise Belgium Tour, wat een nieuwe test wordt voor de youngster. Ook daar is het volgens ploegleider Steven de Jongh de bedoeling dat hij meedoet voor de ritzege.

“Ik vermoed dat het lastig wordt tegen Van der Poel, maar je weet nooit wat onderweg gebeurt. Bovendien gaan we Thibau ook geen druk opleggen door te zeggen dat hij moet winnen. Een derde plaats kan ook al leuk zijn”, klinkt het bij Sporza.

Nys maakt het verschil in vergelijking met andere talenten. “Natuurlijk druipt het talent af van Thibau. Maar het grote verschil is dat hij het ook kan benutten. Veel talenten breken nooit door omdat ze niet met een bepaalde druk om kunnen gaan, maar Thibau heeft daar geen last van.”