Ex-wielrenner ziet het somber in voor Tadej Pogacar: “Hij heeft de benen niet”

door: AVL
Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France nadert zijn apotheose. Met nog een week te gaan bedraagt het verschil tussen tenoren Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar slechts tien seconden.

De tijdrit van dinsdag zou een belangrijke rol kunnen spelen in de eindafrekening al staan er deze week ook nog andere potentieel bepalende etappes op het programma. Zo lijkt vooral de koninginnenrit van woensdag cruciaal te worden.

Indien Pogacar na die rit nog steeds op plaats twee staat in het algemeen klassement lijkt het niet evident meer te zullen worden om zijn Deense concurrent nog in te halen. De Sloveen zou eventueel nog all-in kunnen gaan in de etappe van zaterdag. Ex-wielrenner Stijn Steels twijfelt echter of hij hier nog toe in staat zal zijn.

"Pogacar zou zeker alles of niets durven te spelen zaterdag. Alleen heeft hij dit jaar de benen niet om vroeg in de rit het verschil te maken", aldus Steels bij Sporza. "En bij Jumbo-Visma zullen ze het tempo van start tot finish willen bepalen. Ze zullen heel de dag zo hard op kop rijden dat ze bij UAE niemand vooruit kunnen sturen in zo'n korte rit."