Gilbert ziet groot probleem voor Evenepoel in de Vuelta: "Zo kan hij verliezen"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verdedigt vanaf zaterdag zijn titel in de Vuelta. Volgens Philippe Gilbert heeft de Belgische kampioen wel één probleem. 

Philippe Gilbert twijfelt niet aan de vorm van Remco Evenepoel voor de Vuelta. De voormalige wereldkampioen vraagt zich wel af wat de invloed zal zijn van de specifieke voorbereiding van Evenepoel op het wereldkampioenschap tijdrijden zal zijn op de Vuelta-vorm van Vuelta

Want op klimmen zoals de Tourmalet of Angliru zou Evenepoel volgens Gilbert wel wat tekort kunnen komen. Maar Evenepoel groeit ook nog altijd in grote rondes vindt Gilbert. Al ziet hij wel één probleem voor de Belgische kampioen. 

"Het enige probleem dat ik bij hem zie is dat hij in de finale heel vaak alleen zal zitten. Zo kan hij de race verliezen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. Volgens Gilbert zal Evenepoel vaak alleen zitten met enkele renners van Jumbo-Visma en UAE Team Emirates. 

Al denkt Gilbert ook dat Evenepoel nu vrijer in zijn hoofd zal zijn nadat hij duidelijkheid heeft geschept over zijn contract. "Ik hoop dat hij nu verlost is van die stress en dat het helpt om te focussen op de Vuelta."