Philippe Gilbert snoeihard over lekke band van Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert zag zijn kansen om Parijs-Roubaix te winnen in rook opgaan na een lekke band. Brute pech, liet onze landgenoot weten achteraf, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Wout van Aert en Parijs-Roubaix, het is nog geen goede combinatie geweest. Ook dit jaar lukte het niet voor Van Aert, terwijl even wel alleen op weg leek naar de overwinning. Een lekke band besliste daar anders over.

De vele lekke banden bij de renners van Jumbo Visma zijn volgens Philippe Gilbert echter helemaal geen toeval. In het Bos van Wallers brak de hel echt los, met valpartijen, blessures en ook heel veel lekke banden.

“Ik zag de ontgoocheling op de gezichten van velen van hen, omdat ze op dat moment wisten dat hun wedstrijd al voorbij was”, klinkt het bij de Franse sportkrant L’Equipe. Van Aert bleef voorin en leek even solo naar de zege te rijden, maar toen ging het fout.

Voor Gilbert de fout van Van Aert en geen pech zoals iedereen zegt. “De fout was te wijten aan een maximum aan risico's nemen en een te groot verlangen om te winnen. Een verlangen dat niet goed gecontroleerd werd”, gaat hij verder.