Goudeerlijke Julian Alaphilippe: “Of ik verrast ben? Eigenlijk wel”

door: AVL
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig wereldkampioen Julian Alaphilippe weet na zijn klinkende zege in de tweede etappe van de Dauphiné eindelijk weer wat winnen is. 

Alaphilippe kent tot nu toe opnieuw geen fantastisch seizoen. Zijn laatste overwinning dateerde al van 25 februari in de Classic de l'Ardèche. De Fransman kreeg de laatste maanden zowel intern als extern ook steeds meer kritiek te verduren.

Met zijn overwinning in de Dauphiné snoerde Alaphilippe zijn criticasters de mond. De tweevoudige wereldkampioen was bijzonder blij met zijn zege al had hij daar vandaag eigenlijk niet echt op gerekend, zo vertelde hij na de rit aan Sporza. "Of ik verrast ben dat het net vandaag lukt? Eigenlijk wel", aldus een eerlijke Alaphilippe.

"Het plan was om vandaag te sprinten, maar dan hebben we nog steeds mannen als Bagioli, Sénéchal of Vernon in ons team maar met het wegtikken van de kilometers, bleek al snel dat het een ware uitputtingsslag zou worden. Ik heb dan gelukkig op het juiste moment de juiste inspanning kunnen leveren", besluit de Fransman.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24