Greg Van Avermaet kan het niet geloven: "Als dat de gemakkelijkste rit was..."

door: MAB
Greg Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën) zag gisteren een beresterke Wout van Aert de eerste etappe van de Dauphiné winnen. De ex-Olympische kampioen moest zich tevreden stellen met de 69ste plaats.

En ook vandaag staat er een lastige etappe op het programma in Frankrijk. Het peloton moet tussen Saint-Péray en Brives-Charensac vier heuvels overwinnen. Vooral de Col de Mézilhac, een beklimming van tweede categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%, zal de doorslag geven. 

"Weer iets meer klimmen", aldus Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Als het zondag de gemakkelijkste rit was... "Akkoord, het was een massaspurt, maar het was best lastig. Eerst door de tropische temperaturen en dan door het tempo. Het was geen etappe waarin je in de wielen kon zitten. Chapeau voor Wout van Aert. "

"Het was best geen eenvoudige finish om te winnen. Met die bocht en die wind die speelde moest je perfect timen, anders zat je ernaast. Ik snap wel dat hij met twijfels van zo’n oefenkamp in de bergen terugkeert. Ik ken dat gevoel. Maar anderzijds: als je goed bent zoals Wout van Aert, weet je soms niet hoe goed je écht wel bent. En dat zie je pas na zo’n spurtzege."