Het gaat van kwaad naar erger met Lotto-Soudal: "Een overdosis pech"

door: AVL
Lotto Soudal
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France is voor Lotto-Soudal tot nu toe een gigantische flop. Ook in de etappe van vrijdag naar Saint-Étienne slaagde ze er opnieuw niet in hun stempel te drukken. Dit mede door een val van Caleb Ewan. 

Lotto-Soudal wou in de dertiende etappe van de Tour eindelijk nog eens een gooi doen naar de overwinning. Met de val van Caleb Ewan viel dit plan echter in duigen. De Australiër is al lange tijd opzoek naar zijn beste vorm. CEO John Lelangue vatte de vormcrisis van Ewan en zijn ploeg samen als "een overdosis pech".

Lotto-Soudal sprokkelde in deze Tour tot nu toe niet meer dan 15 UCI-punten. Hiermee behoren ze tot de slechtste van de klas en staan ze pas negentiende en dus in de rode zone van het klassement van de UCI World Tour.

Ondanks de penibele situatie laten ze bij Lotto-Soudal de moed nog niet zakken. "We zijn niet bezig met ‘punten verzamelen’ in de Tour. We proberen te winnen. En als je wint, pak je automatisch punten", aldus ploegleider Marc Wauters tegenover Het Laatste Nieuws.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24