Manager van Caleb Ewan slaat terug na publieke vernedering: "Walgelijk"

door: JDH
caleb ewan
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er bovenarms op tussen Caleb Ewan en Lotto Dstny. De CEO van de ploeg haalde uit naar de Australiër na zijn opgave in de Tour, maar zijn makelaar slaat nu terug. 

De ploegbaas van Lotto Dstny, Stéphane Heulot, was vrijdag hard voor Ewan na zijn opgave in de Tour. "We hebben veel geïnvesteerd in hem, maar een renner heeft naast rechten ook plichten. We verwachten een ander engagement van hem", zei hij bij Het Nieuwsblad. 

Bij Cycling Weekly reageerde het management van Ewan vervolgens op die uitspraken. "Eerlijk: het is vrij walgelijk om een renner die Lotto de voorbije jaren zoveel gegeven heeft, op deze manier openbaar te vernederen. Soms zeggen zulke uitspraken meer over de persoon die ze formuleert dan over de persoon over wie het gaat."

"Ik heb Caleb gesproken en hij is er kapot van. Zijn echtgenote is zwanger en deze commentaren zijn ongevoelig. Het is uitermate ontgoochelend. Dat Heulot het mentale aspect bij Ewan in vraag trok schiet ook in het verkeerde keelgat. "Hij is Caleb excuses verschuldigd."

"Caleb verdient deze uitspraken en behandeling niet. Neen, de jongste periode was niet geweldig, maar hij heeft de voorbije jaren wel uitstekend gepresteerd bij Lotto. Hun geheugen is zeer kort. Dat is duidelijk. Je leert meer van personen in moeilijke tijden."

Tags Caleb Ewan