Iets voor Van Aert? Evenepoel zal niet kunnen lachen met plan van Tour de France

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het parcours voor de Tour de France van 2024 wordt op 23 oktober bekendgemaakt. Daar zou wel eens een stevige verrassing kunnen bij zitten.

Eind deze maand wordt het parcours van de Tour de France 2024 officieel voorgesteld. Veel details zijn er nog niet uitgelekt voor wat Wout van Aert en Remco Evenepoel volgend jaar te wachten staat.

Velowire is één van de websites met wielernieuws die elk jaar een poging ondernemen om het parcours nog voor de officiële bekendmaking in beeld te brengen. Voor 2024 is er voorlopig nog niet zoveel geweten.

Volgens de Franse krant L’Est Eclair zou er een graveletappe in de Tour opgenomen worden, iets waar veel renners in het peloton niet echt op zitten te wachten.

De etappe zou in Troyes gereden worden op zondag 7 juli, daags voor de eerste rustdag. Het zou geïnspireerd zijn op een etappe die in 2021 in de Tour de France Femmes gereden werd.

Het parcours zou enkele stukken met grove gravel bevatten, op weggetjes die door wijnboeren gebruikt worden om hun oogst binnen te halen.