Jasper Philipsen wil na winst in GP Denain zijn slag slaan in Frankrijk

door: CDC
jasper
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen heeft dinsdag de GP Denain op zijn naam kunnen schrijven. De derde wedstrijdwinst in amper vijf dagen. De Limburger is in topvorm en richt zijn pijlen nu op de Franse koersen die er aan zitten te komen.

Philipsen werd niet opgenomen in de selectie voor het WK en kan zich nu helemaal concentreren op Parijs-Roubaix. De GP Denain had meer dan 20 kilometer kasseien op het programma, waarvan enkele stroken over minder dan twee weken ook in de Hel van het Noorden gereden zullen worden. Een nuttige indicatie dus zou men denken.

De Vlam van Ham zag er wel een goede generale repetitie in, maar weet dat er nooit zo'n grote groep naar de velodroom zal rijden. Daarom verwacht hij dan ook een gans andere koers en beschouwt hij Denain niet als een echte waardemeter. 

Philipsen stelt vast dat hij in goede vorm is:  "Dit is mijn beste seizoen ooit. Ik hoop het goed te kunnen afsluiten en de komende jaren verder te gaan op dit elan.” Daarbij wil hij wel veel de Franse hoofdstad bezoeken, want hij wil ook nog schitteren in Parijs-Chauny, Parijs-Bourges en Parijs-Tours.