Jean-Marie Dedecker haalt vernietigend uit naar het overlegcomité, dat het BK veldrijden op de helling zet

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Het overlegcomité besliste gisteren supporters niet meer welkom zijn bij sportwedstrijden, zelfs niet in open lucht. Daardoor kan het BK in Middelkerke mogelijk niet doorgaan. Burgemeester Jean-Marie Dedecker reageert woedend.

Het ontbreken van publiek betekent het ontbreken van serieuze inkomsten. De organisatie van het Belgisch kampioenschap veldrijden kan die financiële aderlating niet aan. Honderdduizenden euro's aan kosten werden nochtans wel al gemaakt voor een pakket aan wedstrijden.

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke waar normaal gezien het BK plaats zal vinden, is niet te spreken over de beslissing van "sportanalfabeten uit de Wetstraat". Dedecker wijst er op dat alles buiten gebeurt en dus veilig is. 

Net nu Middelkerke geld kan terugverdienen, beslist de regering dus dat dit niet meer mag. "En waarom in godsnaam? De besmettingscijfers dalen. We organiseren een wedstrijd op de het strand! In de gezondste lucht van België”.

Dedecker vreest nu dat hij de cross niet kan laten doorgaan. Hoewel Middelkerke anderhalf jaar werkte naar het evenement willen ze hun broek niet verder scheuren. Er is dus dringend geld nodig van ergens anders of Dedecker zal de wedstrijd moeten annuleren.

Download nu de gratis app van Redactie24