Johan Bruyneel haalt verschroeiend uit naar vader Evenepoel: “Ik vind het onacceptabel!”

door: AVL
Johan Bruyneel
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Evenepoel dropte twee weken geleden een bommetje door te stellen dat het lang niet zeker is dat zijn zoon volgend seizoen nog de kleuren van Soudal Quick-Step verdedigt. 

De uitspraak van vader Evenepoel schoot in het verkeerde keelgat bij Quick-Step-manager Patrick Lefevere die niet mals was voor de vader van zijn stercoureur. Ook voormalig ploegleider Johan Bruyneel is niet te spreken over zijn gedrag.

"Hij is een vriend van mij, maar in deze situatie maakt hij een fout", zo vertelt Bruyneel in de podcast 'The Move'. "Hij is niet professioneel. Ik vind het onacceptabel dat de vertegenwoordiger van een renner twee jaar geleden een contract voor vier jaar tekende en nu verklaart dat de ploeg niet goed genoeg is."

"In mijn ogen is Patrick Lefevere geen partij in dit verhaal", vervolgt Bruyneel. "Natuurlijk moet hij reageren op de geruchten, maar die komen maar van één iemand: Patrick Evenepoel. Hij heeft maar één intentie: de onzekerheid in leven houden, zodat teams met veel geld toch hun kans zien. Dat is zijn strategie."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24