Lotto Soudal dreigt in 2022 de licentie voor World Tour te verliezen

door: BVDO
Lelangue
Afbeelding bron: Photonews

Eind januari gaat het wegseizoen van start. Voor Lotto Soudal wordt het een belangrijk jaar waarin er gescoord moet worden.

Vanaf 2023 wordt de World Tour immers gebaseerd op de punten die ploegen wisten te verzamelen in 2020, 2021 en 2022. Enkel de beste 18 ploegen mogen deelnemen. Volgens de huidige berekeningen zou Lotto Soudal pas op de 20ste plaats staan. Dat betekent dat er in 2022 veel punten gehaald moeten worden.

John Lelangue, ploegmanager van Lotto-Soudal, weet dan ook dat het een heel belangrijk jaar wordt voor zijn team. Vooral in de eendagskoersen moet er volgens hem gescoord worden.

“Jongens als Florian Vermeersch, Andreas Krohn en Brent Van Moer zijn een jaar ouder en toonden vorig jaar dat ze in de World Tour kunnen presteren én winnen. Ik ben niet bang, hoor. Oké, we moeten punten inlopen, maar vorig jaar hadden we renners die voor weken, zelfs maanden out waren op belangrijke momenten. Met ook al de versterkingen heb ik er een goed oog in dat we overal punten kunnen nemen. Er is geen reden tot paniek”, zegt Lelangue aan Het Nieuwsblad.

Lees al het sportnieuws in de gratis app van Redactie24