UCI reageert op kritiek omtrent dopingzaak Toon Aerts en bijt stevig van zich af

door: AVL
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Het veldritseizoen is volop aan de gang maar de echte toppers genre Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock laten voorlopig nog op zich wachten.

Ook van Toon Aerts is er voorlopig nog geen spoor. De 29-jarige renner wacht nog steeds op de uitspraak van de UCI omtrent zijn positieve dopingtest van begin januari. De affaire leverde de UCI de laatste tijd heel wat kritiek op.

Zo organiseerden de fans van Aerts op de Koppenbergcross van afgelopen dinsdag een protestactie omdat de zaak zo lang aansleept. De UCI vindt de kritiek echter onterecht en schiet in de verdediging.

"We hebben Toon Aerts steeds de mogelijkheid geboden om de nodige uitleg te verschaffen, zijn procedurerechten gerespecteerd en hem zelfs steun geboden in de vraag naar bijkomend relevant onderzoek", klinkt het onder andere bij de UCI op HLN.

"We wachten nu zijn finale conclusies af, die we in eer en geweten zullen beoordelen en onderwerpen aan de antidopingcode van het WADA en de UCI. Bij verdere betwisting zal de zaak voor het antidopingtribunaal van de UCI worden gebracht."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24