Michel Wuyts laat geen spaander heel van Tom Pidcock

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Het veldritseizoen is op een maat voor niks uitgedraaid. Geen Grote Drie, maar enkel Mathieu van der Poel was er te zien.

Overal waar Mathieu van der Poel aan de start kwam in het veldrijden pakte de Nederlander de overwinning. Saai en eentonig, vaak na enkele minuten was de koers al voorbij. “Ban het gedoe over de Grote Drie. Het is volkomen uitgemolken”, klinkt het bij Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws.

Pidcock krijgt er stevig van langs. “Van Aert houdt het grootse voor later, ook Pidcock heeft er nog geen zin in. De Brit is de wisselvalligheid zelf. Een keertje fraai winnen, een keertje afdruipen op zes minuten. Crossen improviseer je niet. Wie onvoldoende basis heeft, gaat af en wordt ziek.”

En ook het voorbije jaar leek nergens naar, zo oordeelt Wuyts. “Aparte jongens overigens, Tom en zijn vermeende coach Bogaerts. Ze prediken regelmaat, maar vinden die niet. Zie Pidcocks wonderlijke raid in de Strade Bianche vorig jaar. Erna kwamen alleen een tweede stek in Luik-Bastenaken-Luik en een wereldtitel in het mountainbiken.”