Ploegleider van Iserbyt verrast met uitspraak over Van der Poel, Van Aert en Pidcock

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

De Grote Drie hebben hun intrede gedaan in het veldrijden. Voor de andere renners is het strijden voor wat er nog over is.

Het cyclocrossseizoen was al enkele maanden bezig toen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock er ook bij kwamen. De media-aandacht voor de drie is gigantisch groot, waardoor het lijkt alsof er geen andere renners meer in koers zitten. Voor Robby Cobbaert, de ploegleider van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout bij Pauwels Sauzen-Bingoal, is dat helemaal niet zo.

Hij geniet van de dominantie van Van der Poel. “Als ploeg beseften wij maar al te goed dat we onze wedstrijden moesten winnen voor de terugkeer van Mathieu, Wout en Pidcock. Dat zijn uitzonderlijke talenten die je niet alle jaren ziet opduiken, laat staan dat er drie tegelijk in het peloton zijn”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

En ook Pauwels Sauzen-Bingoal profiteert van alle belangstelling. “Maar ook voor onze renners is het plezieriger om voor veel meer volk dan anders te crossen. En ook sponsors hoor je niet klagen, want er kijken ook meer mensen naar de wedstrijden. Maar het is oké dat ze geen hele winter meedoen.”