Moet Mathieu van der Poel zich zorgen maken bij Alpecin? "Ik droom van Parijs-Roubaix"

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel geniet momenteel van een welverdiende break na zijn fenomenale prestaties in het voorjaar. De Nederlander dikte zijn palmares nog wat verder aan.

Na een eerste zege in de E3 Saxo Classic maakte Van der Poel ook in de Ronde van Vlaanderen én Parijs Roubaix zijn favorietenrol helemaal waar. De wereldkampioen zit momenteel op de top van zijn kunnen. Toch zijn ze Alpecin-Deceuninck nu al bezig met het klaarstomen van eventuele opvolgers.

Eén van de die opvolgers is de 18-jarige Sente Sentjens, zoon van Roy Sentjes die in 2003 nog Kuurne-Brussel-Kuurne won. Sentjens maakte de afgelopen jaren al heel wat indruk bij de junioren en staat te boek als een groot talent. In het tussenseizoen voegde hij zich bij het development team van Alpecin Deceuninck en hij brandt nu al van de ambities.

"Het zou mooi zijn, mocht ik een gelijkaardig palmares als Mathieu bij elkaar kunnen koersen", aldus Sentjens bij Sporza. "Ik ben iets zwaarder, ben minder voor het klimwerk, eerder voor de Vlaamse klassiekers. In de vlakkere koersen moet ik nog stappen zetten." 

"Ik denk dan aan waaierkoersen of aan een Parijs-Roubaix. Daar moet ik de motor voor hebben. Mijn grote droom is dan ook om ooit een kassei mee naar huis te nemen."