Ontluisterend moment met Mark Cavendish: “Hij schol me vijf minuten uit”

door: BVDO
cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Marijn van den Berg beleefde vorig jaar een bizar moment met Mark Cavendish. Dat gebeurde in de ronde van Polen.

Marijn van den Berg vertelt dat hij na een sprintetappe in de Ronde van Polen het aan de stok kreeg met Mark Cavendish. “Het was een hele rare etappe waarin iedereen aan het beuken was”, zegt Van den Berg, die rijdt voor EF Education-EasyPost aan de podcast De Grote Plaat.

“Ik ging een beetje meedoen en was in gevecht met Bert Van Lerberghe en hem. Ik kwam onderdoor in de laatste bocht. Niets speciaals, of anders dan wat al die andere gasten deden.”

Na de finish kwam Cavendish naar Van den Berg. “Vijf minuten lang scholden ze me met z’n tweeën volledig uit. Daarna reed ik terug naar de bus en zag ik Cavendish rijden. Ik zei dat het helemaal nergens op sloeg wat ze zeiden, omdat iedereen hetzelfde deed.”

De volgende dag gebeurde er echter iets dat Van den Berg niet verwacht had. “Cavendish kwam naar me toe en zei hij: ‘Forget what I said, it was all bullshit.’ En hij ging me zelfs uitleggen hoe ik de volgende keer mijn elleboog iets verder naar voren moest doen, zodat ik eromheen kon. Hij gaf me tips hoe ik het beter kon doen.”