Onverwacht: ‘Mathieu van der Poel in beeld voor transfer naar topploeg’

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel rijdt al jaar en dag voor Alpecin-Deceuninck. Nu blijkt dat er vorig jaar al gesproken is voor een transfer.

Mathieu van der Poel heeft zijn beste voorjaar ooit achter de rug. Dat zorgt ervoor dat de Nederlander in beeld is bij andere wielerploegen. De interesse voor Mathieu van der Poel is er al een tijdje. Volgens Leo van Vliet, de koersdirecteur van de Amstel Gold Race, is er in 2022 al contact geweest met UAE Team Emirates om bij hen aan te sluiten.

Dat vertelde Mauro Gianetti, de ploegbaas van de ploeg van Tadej Pogacar, aan Van Vliet. “Vorig jaar in de Giro sprak ik hem heel lang. Toen zei hij ook dat hij graag Van der Poel in zijn ploeg wilde hebben”, klinkt het bij WielerFlits.

UAE Team Emirates probeerde dat via Van Vliet te regelen. “Of ik daar niet voor kon zorgen vroeg hij. Ik zei dat hij zijn vader Adrie maar moet bellen.” Wat Gianetti ook deed, maar de transfer is er voorlopig nog niet gekomen. Van der Poel ligt nog twee jaar onder contract bij Alpecin-Deceuninck.