Opvallend: Biniam Girmay blikt met bedroefde gevoelens terug op zege Gent-Wevelgem

door: AVL
Biniam Girmay
Afbeelding bron: Photonews

Biniam Girmay verbaasde twee jaar geleden vriend en vijand door als eerste Afrikaan ooit de kasseiklassieker Gent-Wevelgem te winnen.

Girmay groeide in 2022 uit tot één van dé revelaties van het wielerjaar, maar wist deze positieve lijn echter niet door te trekken in 2023. De Eritreër sukkelde met blessures en ziekte en slaagde er nooit in om zijn beste niveau te halen.

Vanuit een Zoomcall in Spanje blikte Girmay nog eens terug op zijn moeilijk seizoen. De renner van Intermarché verklaarde onder meer dat hij het moeilijk had met de hoge verwachtingen sinds zijn stunt in Gent-Wevelgem.

"Het was zo veel na Gent-Wevelgem. Er waren de interviews in de media, het feit dat iedereen me kende en de druk die dat met zich mee bracht, de fans die op hun manier ook voor druk zorgden", aldus een openhartige Girmay.

"Soms was ik totaal relax en chill, maar andere keren… Het heeft me handenvol energie gekost om alles in goede banen te houden. Neem nu die crash in de Ronde van Vlaanderen. Zo hard was ik in mijn leven nog nooit gevallen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24