Wout van Aert zegt of hij ooit spijt zal krijgen van zijn cadeau aan Laporte

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert had zondag Gent-Wevelgem kunnen winnen, maar hij koos ervoor de overwinning aan zijn ploegmaat Christophe Laporte te laten.

Wout van Aert reed op meer dan 50 kilometer van de finish weg in Gent-Wevelgem. Dat was het plan niet en al zeker niet dat enkel zijn ploegmaat Christophe Laporte kon volgen. De twee maakten niet in een sprintje uit wie won. Van Aert liet zijn ploegmaat winnen.

Niet iedereen wist het cadeautje van Van Aert te appreciëren. Er kwam ontzettend veel kritiek op, maar Wout van Aert wuift die allemaal weg. “In onze ploeg heerst een sfeer van ‘samen winnen'”, zei hij duidelijk aan Het Laatste Nieuws.

“Christophe rijdt als eerste over de finish, maar wij als ploeg hebben deze koers samen gewonnen en dat is ook wat ik zal onthouden. We hebben de mensen thuis iets laten zien waar nog jaren over gepraat zal worden.”

Dat was alleszins waar, maar de vraag is of Van Aert geen spijt zal krijgen van zijn cadeau. Binnen vijf of tien jaar bijvoorbeeld. “Dat denk ik niet. Christophe is op korte tijd een goeie vriend van mij geworden. Dit is nog maar het tweede jaar dat we ploegmaten zijn, maat het lijkt alsof we al vijf jaar in dezelfde ploeg rijden.”