Patrick Lefevere betrokken bij omkoperij: “Hij heeft die koers gestolen”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere geniet enorm veel aanzien in de koerswereld. Ludo Delcroix komt echter met een stevige verhaal over Lefevere.

We gaan terug naar Kuurne-Brussel-Kuurne van 1978. Delcroix en Lefevere kwamen samen aan de leiding en beslisten om een regeling te treffen.

“We gooiden het op een akkoordje: Ik zou alle werk doen, hij zou in het wiel blijven, maar ik zou de koers winnen. We spraken een bedrag af. 10.000 Belgische frank, omgerekend zo'n 250 euro dus. Lefevere zwoer op de ogen van zijn kinderen dat hij zich aan de deal zou houden”, zegt Delcroix in Het Nieuwsblad.

Maar zover kwam het niet. In de laatste rechte lijn spurtte Lefevere Delcroix nog voorbij. “Ik heb veel respect voor zijn carrière als manager, maar als mens is Lefevere maar zo groot. Een paar jaar geleden kwam ik hem nog eens tegen op een receptie. Toen vroeg hij of ik nog kwaad was. Het zal niet zijn. Hij heeft zijn woord gebroken. Dat die man nooit nog zegt dat hij Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen heeft, hij heeft die koers gestolen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24