Patrick Lefevere op het WK in de problemen met Deceuninck-QuickStep

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt het WK wielrennen in ons land gereden. Een hoogdag zou je denken voor Deceuninck-QuickStep, maar niets is minder waar.

Deceuninck-QuickStep komt normaal met maar liefst zestien renners aan de start van het WK, al is er door het forfait van Sam Bennett eentje afgevallen.

Binnen Deceuninck-QuickStep zitten enkele kandidaten voor de wereldtitel en de medailles, maar de grote favoriet is Wout van Aert. En die rijdt voor Jumbo-Visma.

Er komen bovendien ook  enkele renners van Deceuninck-QuickStep in actie die Wout van Aert aan de wereldtitel moeten helpen, zoals Yves Lampaert en Remco Evenepoel bijvoorbeeld.

Moet Lampaert dan bijvoorbeeld achter zijn ploegmaat Asgreen rijden? Lampaert zei alvast dat hij dat zou doen, maar Patrick Lefevere klinkt totaal anders over de kwestie.

“Lampi zal dat niet doen”, vertelt Lefevere aan Het Nieuwsblad. “Laat me heel duidelijk zijn: dit WK kan voor ruzie zorgen in onze ploeg. Maar stel dat Asgreen in een winning position zit en Lampi of Evenepoel haalt hem terug. Wat als de Belgen dan toch niet winnen?”