Ploegbaas Jumbo-Visma haalt zwaar uit naar publiek Tour de France

door: AVL
Nathan Van Hooydonck Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

De Tour de France is alweer toe aan zijn vierde etappe. Echter niet iedereen is tevreden met de manier waarop de Tour tot nu toe gelopen is.

Richard Plugge, de ploegbaas van Jumbo-Visma, heeft in een interview met VeloNews verschroeiend uitgehaald naar het publiek tijdens de Tour de France. Zo vindt hij onder andere dat de toeschouwers zich niet genoeg bewust zijn van het nog steeds aanwezige gevaar van het coronacrisis.

Voor de start van de Tour de France legden verschillende wielrenners een positieve coronatest af waardoor zij finaal niet mochten deelnemen. Richard Plugge was dan ook allerminst opgezet met het feit dat de toeschouwers tijdens de etappes geen mondmaskers hoefden te dragen terwijl de wielrenners en andere leden van de ploeg dit wel moesten doen.

“Mensen begrijpen gewoon niet hoe belangrijk het is om afstand te houden. Dat is het grote probleem met een jaar geleden. Wij doen hetzelfde als toen om onze renners en stafleden te beschermen, maar er zijn daarbuiten geen voorschriften meer. De rest van de wereld denkt dat corona voorbij is, terwijl het dat niet is”, aldus een misnoegde Richard Plugge bij VeloNews.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24