Visma twijfelt over deelname van Wout van Aert en Jonas Vingegaard aan de Tour de France

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Visma-Lease a Bike kende een bijzonder ongelukkig wielervoorjaar waarin het met Jonas Vingegaard en Wout van Aert maar liefst twee van zijn absolute sleutelfiguren langdurig uit zag vallen.

Het duo lijkt intussen aan de beterhand. Zo vierde Wout van Aert deze week zijn rentree in de Ronde van Noorwegen. Ook de revalidatie van Vingegaard verloopt volgens schema, al durft ploegleider Richard Plugge nog geen garanties te beiden omtrent hun fysieke paraatheid voor de Tour de France.

Van Aert is in de Ronde van Noorwegen bezig aan zijn rentree, al valt af te wachten hoe hij de opeenvolging van koersdagen verteert", zo benadrukt Plugge bij Cyclingnews. "We hebben goede hoop dat Wout naar de Tour de France kan gaan, maar we moeten zien hoe het gaat in de Ronde van Noorwegen en hoe het allemaal evolueert."

Ook wat betreft Vingegaard wil Plugge nog niet te vroeg victorie kraaien. "De Tour de France is geen wedstrijd waar je minder dan 100% aan kan beginnen en dan maar hoopt. Hoop is nooit een goede start, dus we moeten er zeker van zijn dat hij 100% kan zijn."