Primoz Roglic schept voor eens en altijd duidelijkheid: Dit is de reden voor zijn vertrek bij Jumbo-Visma

door: AVL
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Visma-Lease a Bike was vorig jaar opnieuw de grote slokop in de grote rondes. Zo won het onder meer voor de tweede keer op rij de Tour de France met Jonas Vingegaard.

Ook deze zomer zal de Nederlandse wielerploeg opnieuw jacht maken op de gele trui, al zal het deze keer wel niet kunnen rekenen op de hulp van Primoz Roglic. De 34-jarige Sloveen trok na maar liefst acht seizoen de deur van Visma achter zich dicht en tekende een contract bij BORA-hansgrohe.

De overstap van Roglic zorgde voor heel wat verbaasde gezichten. In een interview met het wielermagazine 'Rouleur' schepte de drievoudige winnaar van de Vuelta duidelijkheid over zijn beslissing om Visma te verlaten. De Sloveen hoopt nog steeds zijn grote Tourdroom te verwezenlijken, maar met de aanwezigheid van Jonas Vingegaard beloofde dit een moeilijke zaak te worden.

"Hij groeide naast mij op", zo legt Roglic uit. "Hij werd maar beter en beter, dat zag ik gebeuren. Ik wist dat hij op een dag die speciale zou zijn. Ik wilde zelf niet terugkijken op m’n carrière en concluderen dat ik het nooit bij een ander team heb geprobeerd."