Quinten Hermans kan niet afreizen naar het WK in Fayetville: "Ik voel me erg machteloos"

door: MAB
Quinten Hermans
Afbeelding bron: Photonews

Vreselijk nieuws voor Quinten Hermans; de renner testte na de cross in Hoogerheide positief op het coronavirus en kan dus niet mee naar het WK in Fayetville dat dit weekend gehouden wordt. 

Hermans eindigde gisteren in de Wereldbekermanche van Hoogerheide op de zevende plaats, maar testte na afloop van de koers positief op corona. De renner was opgenomen in de Belgische selectie voor het WK in Fayetville, maar daar mag hij nu dus een kruis over maken. 

"Ik reed in Hoogerheide een sterke wedstrijd, voelde me kerngezond en klaar om in Fayetteville voor de medailles te strijden", aldus Hermans. "De voorbije weken en maanden heb ik keihard getraind en veel opofferingen gemaakt om er in de beste omstandigheden aan de start te komen."

"Maar zondagavond kreeg ik melding van het PCR-testresultaat en werd de deur voor mijn neus dicht geslagen. Ik voel me erg machteloos in deze situatie en zal logischerwijze even tijd nodig hebben om de knop om te draaien." Hermans wordt op het WK vervangen door eerste reserve Toon Vandenbosch.