Remco Evenepoel is niet bang voor Jonas Vingegaard: "Hij is favoriet, maar ..."

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Nu de Ronde van Vlaanderen gestreden is, kan wielerkijkend Vlaanderen in afwachting van Parijs-Roubaix zijn pijlen deze week richten op Remco Evenepoel in de Ronde van het Baskenland.

De Ronde van het Baskenland is voor Evenepoel de eerste wedstrijd die hij rijdt sinds Parijs-Nice, waarin hij tweede werd in het eindklassement. Ook in de Baskische rittenkoers behoort de wereldkampioen tijdrijden tot de favorieten voor de eindwinst.

Evenepoel zal dan wel af moeten rekenen met toppers als Ayuso, Skjelmose, Roglic en vooral Jonas Vingegaard. Het duel met de Deense kopman van Visma-Lease a Bike vormt meteen ook een eerste grote test met het oog op de Tour de France deze zomer.

Schrik heeft Evenepoel alvast niet van de tweevoudige Tourwinnaar. "Hij is natuurlijk de topfavoriet voor de Tour, al is dit parcours wel helemaal anders", zo benadrukt hij op een persconferentie .

"Hij is de te kloppen man en de grote favoriet, maar tegelijk zijn de klimmetjes hier korter", zo benadrukt Evenepoel. "Ik zal mijn koers ook niet op hem afstemmen, maar eerder met open vizier strijden."