Succes Van der Poel en Philipsen bezorgt Alpecin-Deceuninck ook financiële zorgen

door: JDH
van der poel philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen blijven maar grote klassiekers winnen. Voor Alpecin-Deceuninck een enorm succes, maar het moet stilaan ook naar het financiële plaatje kijken. 

Mathieu van der Poel verlengde onlangs zijn contract tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck, bij fietsconstructeur Canyon heeft Van der Poel zelfs een overeenkomst tot eind 2033. 

Het contract van Jasper Philipsen loopt eind dit jaar af, hem langer aan zich binden zal nog meer geld kosten. En dat beseffen ze bij Alpecin-Deceuninck wel. "Op termijn zal het budget zeker omhoog moeten", zegt manager Philip Roodhooft bij Sporza. 

"Het is voor iedereen duidelijk dat Canyon geholpen heeft bij de verlenging van Mathieu. Andere dingen zijn aan de gang", zegt Roodhooft nog. "We hebben met onze partners overeenkomsten waar we blij mee zijn en zij zijn zeer blij met wat wij doen."

Maar er zal dus nog wat geld moeten bijkomen om de huidige ploeg bijeen te houden. In tegenstelling tot voetbalploegen kunnen wielerploegen hun renners niet verkopen om extra geld binnen te krijgen.