Thijs Zonneveld ergert zich aan probleem met Van Aert en Van der Poel: “Ben ik de enige die dat vindt?”

door: AVL
Wout Van Aert - Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De UCI kreeg de laatste weken en maanden heel wat kritiek te verduren omwille van de overvolle crosskalender en de nefaste gevolgen die dit met zich meebrengt.

Door de overvolle kalender kiezen de grote namen in de cross, meer bepaald Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, ervoor om dit seizoen veel veldritwedstrijden over te slaan, wat nadelige gevolgen heeft op de aantrekkingskracht van de sport.

Vooral de datum van het WK veldrijden, vlak voor de start van het nieuwe wegseizoen, zorgt voor veel ergernis. Zo lijkt op dit moment enkel Mathieu van der Poel te zullen deelnemen aan het WK in Tabor. Een jammere zaak, zo vindt ook journalist en ex-wielrenner Thijs Zonneveld.

"Het WK moet de climax van het jaar zijn, maar is nu al onthoofd", aldus de Nederlander in het Algemeen Dagblad. "Tom Pidcock en Wout van Aert doen niet mee, het wordt Mathieu van der Poel tegen de gewone stervelingen. Zouden ze allemaal gereden hebben als het WK al in januari was, of een paar weken geleden?"

'Ik snap dat het vreemd is om de kalender aan te passen aan drie renners. Maar de cross is gebaat bij hun deelname, bij een strijd tussen Wout en Mathieu", zo benadrukt Zonneveld. "Is het dan echt zo erg om het WK iets naar voren te halen? Of ben ik de enige die vindt dat het mooiste uurtje van de winter écht het mooiste uurtje van de winter moet worden?"

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24