Dit is volgens Thijs Zonneveld het strategisch verschil tussen Jumbo-Visma en de Wolfpack

door: CDC
 Thijs Zonneveld
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend konden we zien dat Jumbo-Visma een grote sprong vooruit heeft gemaakt. Quick Step-Alpha Vinyl moet uitkijken voor de concurrentie. 

Analist Thijs Zonneveld zegt aan Sporza dat Wout Van Aert met Tiesj Benoot en Christophe Laporte twee uitstekende luitenanten naast zich heeft. We zagen in de Omloop Het Nieuwsblad hoe ze Van Aert naar de overwinning loodsten.

Een vergelijking met het klassieke blok van Quick Step-Alpha Vinyl is onvermijdelijk. Zonneveld ziet wel dat er een andere strategische visie is. "Quick-Step is nog steeds één blok met meerdere kopmannen, die allemaal kunnen winnen." 

Dat is anders bij Jumbo-Visma. Daar steekt Wout Van Aert er echt bovenuit. "Hij heeft zo veel opties dat de rest van de ploeg in functie van hem rijdt." Zonneveld verwacht wel dat Benoot of Laporte ook wel nog hun kansen zullen krijgen van de ploeg. 

Zonneveld denkt dat Quick-Step veel meer een "winnen ten koste van alles"-mentaliteit heeft. Nu moet vooral blijken in welke mate Jumbo-Visma al die koersen kan dragen. 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24