Tiesj Benoot dient Johan Museeuw fors van antwoord na kritiek op Wout van Aert

door: BVDO
Johan Museeuw
Afbeelding bron: Photonews

Tiesj Benoot zag zijn kopman Wout van Aert een sterk voorjaar rijden, ook al leverde dat geen zege op in één van de Monumenten.

Benoot vindt dat de journalisten Wout van Aert de druk opleggen om te moeten winnen. “Het bewijst hoe weinig ze ervan kennen. Het zijn dezelfde journalisten die schrijven: 'Nu moet het gebeuren voor Wout.' Dat is gewoon populistische journalistiek”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Benoot begrijpt ook de kritiek niet dat het voorjaar van Jumbo Visma niet geslaagd zou zijn. “Er mag kritisch geschreven worden over ons, daar heb ik absoluut geen moeite mee, maar je moet serieus blijven. Als ons voorjaar niet geslaagd is, wiens voorjaar dan wel?”

Zo was Johan Museeuw één van de analisten die zei dat het seizoen van Van Aert tot dusver niet goed is. “Dat op de man spelen, vind ik nog ambetanter. Wat ze over de ploeg zeggen, ze doen maar, het is nog altijd minder persoonlijk dan over één renner iets te zeggen. Ach, hoe zeggen ze dat ook alweer? De beste stuurlui staan aan wal. Het is misschien net daarom dat ze aan wal staan.”