Van Aert en Evenepoel op ramkoers: "Hij is 180 graden gedraaid"

door: CDC
Van Aert en Evenpoel
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren verklaarde Remco Evenepoel dat hij op het WK de benen had om te kunnen winnen. Ook gaf hij mee dat de tactiek eerst niet duidelijk was en het WK wat hem betreft een gemiste kans was. 

Vandaag werd aan Van Aert, de kopman op het WK, een reactie gevraagd door VTM. En Van Aert is helemaal niet opgezet met wat Remco Evenpoel allemaal gezegd heeft op televisie. Hij betreurt die uitspraken en is naar eigen zeggen verbaasd. 

Wout Van Aert vond dat België naar het WK trok met een sterke ploeg en een goede teamgeest. Wat hem betrof was de tactiek zeer duidelijk, en stemde iedereen er mee toe, dus ook Remco Evenepoel.

"Ik kan begrijpen dat er kritiek is van alle kanten omdat we niet winnen. Maar dat er kritiek komt binnen de ploeg... Heel jammer dat hij zich 180 graden keert en plots zoiets vertelt.”

Wanneer de journalist vraagt of hij de uitlatingen van Evenepoel onverstandig vindt antwoordt hij volmondig ja. "Ik vind het niet verstandig en héél jammer. Ik was er het hart van in dat ik het niet heb kunnen afmaken." Hij zegt dat hij het er echt niet gemakkelijk mee had. "En dan komt dit er nog bij. Dat is heel jammer.”

Download nu de gratis app van Redactie24