Verrassing van formaat! Mathieu van der Poel overweegt drastische beslissing omtrent veldritcarrière

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel kroonde zich een dikke maand geleden tot wereldkampioen veldrijden na een straffe tweestrijd met Wout van Aert

Van der Poel slaagde er voorlopig echter nog niet in om zijn sterke prestatie op het veld door te trekken naar de weg. De Nederlander stelde teleur in de Strade Bianche en wist zich ook in de Tirreno-Adriatico, op een straffe lead-out voor Philipsen na, niet in om zich te onderscheiden.

Ook van der Poel zelf beseft dat hij nog niet in topvorm en geeft ook toe dat zijn passage in het veld daar mogelijks iets mee te maken heeft. De Nederlander lijkt zelfs te overwegen om het veldrijden in de toekomst achterwege te laten om sterker voor de dag te komen in het voorjaar.

"Als ik niet cross, heb ik wel een goede opbouw", aldus van der Poel bij Het Laatste Nieuws. "Dat is het probleem: het is zo druk. Ik wilde voor geen geld van de wereld het WK in Hoogerheide missen. Maar als ik nu de perfecte winter zou moeten uittekenen, zou dat er eentje zonder veldrijden zijn."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24