Wout van Aert kan het niet laten en zet Ruben Van Gucht op zijn plaats

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert kon terugblikken op een geslaagd openingsweekend met een zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook vooraf was hij scherp, want hij zette Ruben van Gucht nog even op zijn plaats. 

Zaterdag begon Wout van Aert uitstekend aan zijn openingsweekend met een derde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Zondag deed hij daar nog een schepje bovenop door voor het eerst Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. 

Vooraf was Van Aert ook al scherp. Hij werd voor Sporza geïnterviewd door Ruben Van Gucht, die hem vroeg naar "de rug in de wind". Van Aert twijfelde niet om Van Gucht meteen op zijn verspreking te wijzen. 

"Ik denk dat Mark Uytterhoeven jouw quote zal gebruiken volgende week." Van Gucht was zich van geen kwaad bewust. "Wat hebben we verkeerd gezegd misschien?" "Rug in de wind (in plaats van wind in de rug)", antwoordde Van Aert. De twee konden er hartelijk om lachen. 

Het was een verwijzing naar podcast de Wielerclub Wattage, die Ruben Van Gucht presteert. Daarin verbeterde Mark Uytterhoeven vorige week nog enkele taalfouten die de voorbije weken door onder meer Van Gucht werden gemaakt.