Yves Lampaert stelt Patrick Lefevere één duidelijke eis in fusiedossier van Soudal-QuickStep

door: BVDO
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

De geruchten over de mogelijke fusie tussen Soudal-QuickStep en Jumbo Visma houden aan. Ook renners doen er hun zegje over.

Voor de start van de Franco Belge op donderdag liet Yves Lampaert zich uit over een mogelijke fusie van zijn Soudal-QuickStep. “Eerder afwachtend, want het speelt zich allemaal boven ons hoofd af. We denken niet al te veel na bij al dat nieuws, we koersen verder. De instelling van een profsporter, zeker?”, zei hij bij VTM Nieuws.

“Er wordt niet speciaal veel over gepraat op de bus. Vooral omdat we niet weten wat de uitkomst zal zijn. We weten ook niet wat er waar en niet waar is, er wordt veel gezegd en geschreven. Veel tegenstrijdige berichten ook. Extra uitleg aan Patrick Lefevere heb ik niet gevraagd, hij weet zelf wellicht nog niet waar hij uitkomt met de gesprekken.”

Lampaert heeft wel een duidelijke eis. “Ik heb nog een contract van twee jaar, ik hoop dat dat gerespecteerd wordt. We hebben professionele bazen, ik ben er zeker van dat ze voor iedereen een goeie uitkomst zullen proberen vinden, ongeacht de uitkomst.”