Amy uit 'K2 Zoekt K3' werd niet gevraagd als vervangster voor Hanne: "Ik weet niet hoe het komt"

door: STG
Amy uit 'K2 Zoekt K3'
Afbeelding bron: VTM

Gisteren kwam het bericht dat Hanne Verbruggen op doktersadvies niet meer mag optreden. In december bevalt ze van haar eerste kindje. Studio 100 heeft uiteindelijk Diede aangeduid als vervangster.

In november vorig jaar eindigde Diede uiteindelijk vierde tijdens 'K2 zoekt K3'. Ze was altijd één van de topfavorieten bij het grote publiek. Uiteindelijk won Julia, maar nu kan dus ook Diede haar droom gaan waarmaken. Momenteel is ze zich volop aan het voorbereiden voor de 'Kom Erbij'-tournee doorheen Nederland.

In totaal staan er meer dan dertig shows gepland. Intussen heeft ook Amy Courtens, die tweede eindigde gereageerd op het nieuws. 

“De vraag is me niet gesteld”, vertelt Amy. “Ik weet niet hoe het komt. Maar ik ben niet teleurgesteld. Ik gun het Diede van harte, al had ik het natuurlijk ook wel graag gedaan", klinkt het.

“Ik voel me eigenlijk ook niet beledigd. Vanaf het begin van ‘K2 zoekt K3' was het duidelijk dat Diede beter kon zingen en dansen dan ik. Diede is ook een zeer technische zangeres."

"Ik denk dat Studio 100 gewoon iets had van: ‘Diede is meteen met die pasjes weg, en als we Amy dat nog allemaal moeten aanleren...’”, voegt Amy nog toe.

Hanne vervangen zou ook niet in de planning van Amy gepast hebben. Zo is ze druk bezig met haar eigen carrière en verbouwt ze momenteel samen met haar vriend hun huis. Op een podium kruipen doet ze momenteel niet meer. Al sluit ze niet uit dat dat er later wel weer van kan komen.