Ann Van den Broeck beleeft nachtmerrie: "Een week gehuild"

door: LHX
Ann Van den Broeck
Afbeelding bron: Instagram @annvandenbroeck13

De strijd tegen borstkanker heeft er bij Ann Van den Broeck hard ingehakt. Toch bekijkt ze haar hele traject ook van de positieve kant.

Ondanks alles zag Ann Van den Broeck dat de ziekte ook mooie dingen teweegbracht. Net voor ze de diagnose kreeg, had ze namelijk een periode met heel wat stress. Ze was zichzelf een beetje kwijt en vreesde zelfs dat ze in een depressie zou terechtkomen.

De focus op haar ziekte zorgde er echter voor dat ze de vrolijke Ann van vroeger herontdekte. "Het leven werd plotseling eenvoudiger", zegt ze tegen Kom op tegen Kanker. "En van de ene op de andere dag kon ik alles waar ik me vroeger druk om maakte, uitschakelen."

Uiteraard wil dat niet zeggen dat het allemaal makkelijk is geweest. Ze had ook erg zware momenten, zoals tijdens de tweede reeks chemosessies. Die maakte haar misselijk, en ook kampte ze met vermoeidheid, aften in de mond en constipatie.

Na de allerlaatste chemo ging het even helemaal nier meer. "Het was slecht weer buiten en ik was door en door triest. Ik heb toen een week gehuild, al weet ik niet precies waarom."