Ann Van den Broeck heeft triest nieuws na kankerbehandeling: "Ergste moet dan nog komen"

door: LHX
Ann Van den Broeck GoPlay 3.png
Afbeelding bron: GoPlay

Nu haar strijd tegen kanker voorbij is, zou je denken dat het een stuk beter gaat met Ann Van den Broeck. Helaas is niets minder waar.

Aan Het Laatste Nieuws vertelt Ann Van den Broeck dat de laatste maanden voor haar heftiger zijn geweest dan het begin van haar behandeling. "Alsof ik nu pas mijn mentale klopjes krijg", zegt ze.

Als je in volle behandeling zit, ben je zo hard gefocust op de chemo, bestralingen en jezelf verzorgen, dat je eigenlijk met niets anders kan bezig zijn. Wanneer de chemo achter de rug is, denkt iedereen dat je ervan af bent, maar eigenlijk ben je dan nog niet eens in de helft van je traject, vertelt Ann.

"Het ergste moet dan nog komen", heeft ze ervaren. "Je krijgt plots minder bezoekjes, telefoontjes, potjes soep. Ik heb gelukkig een goede entourage gehad, maar op een bepaald moment valt het begrip weg en verwacht men dat je er weer staat."

Ze moet echter nog steeds naar een balans zoeken. Ze wordt snel moe, wat een grote impact heeft op haar werk. "Mijn lichaam geeft aan wat lukt, ik heb daarnaar te luisteren, punt."